İletişim:
" target="_blank"> Tıkla Ara

İzmir Rottweiler Üretim Çiftliği

Paylaş
 

İlk olarak bekçilik ve koruma köpekli konusunda yetiştirilen ve Almanya kökenli olan Rottweiler ismini Almanya’daki bir kasabadan almaktadır. Doğumdan itibaren ortalama sekiz ila on yıl bir yaşam süresine sahip olan Rottweiler mizaç olarak insanların en çok talep gösterdiği hayvanlardan bir tanesidir. Dişi olanları yaklaşık 56 ile 63 santim kadar olurken erkek olanlar 60 ile 69 santim arasında boyları değişmektedir. Genellikle siyah bir ton rengine sahip olan Rottweiler iyi huylu köpeklerdir. Sahibine bağlılığı ile bilinen bu cins kendinden emin sakin yapıda korkusuz bir ruh halinde sahibine ve etrafındakilere itaatkar çevik ve cesur köpek olmalarıyla mizaç olarak insanlar tarafından çok tercih edilmektedir.  Rottweiler özel köpekler olup İzmir Rottweiler Üretim Çiftliği içerisinde özel olarak üretilmektedirler.

Rottweiler - Vikipedi

Rottweiler Tarihçesi

Roma İmparatorluğu’na kadar tarihi uzanan bir süreçten bahsettiğimiz patili dostlarımız için toplum içerisinde saldırgan oldukları ve agresif oldukları yönünde yanlış bir kanı vardır. Yetiştirilme tarzına göre özelliklerini yansıtan Rottweiler Almanya’da kasap köpeği lakabı takılmış idi. Bunun nedeni ise sürüleri  çok iyi korumasından kaynaklandığı bilinmekteydi. 1900’lü yılların başlarında nesillerinin tüketebileceği tehlikesi ile karşı karşıya gelen Rottweiler cinsi köpekler Almanya’daki bir polis şefinin sarhoş gemicileri dağıtmak için kullandığı köpeklerin çiftleştirilerek çoğaltılmasıyla gündeme geldi.          Bakımları çok kolay olan Rottweiler 1918 yılında kayıtlara resmi olarak ilk doğurganlığını vermiştir. Nesilleri birden bire fazlalaşınca adına kulüpler kurulmaya başlayan köpek cinsi için farklı konularda değişik özellik tartışmaları başlatıldı. Rottweiler fiziksel özelliklerine baktığımızda yanaklarının sarkık olması ve kulaklarının düşük olması sayesinde sevimli birer köpek olma özelliğini almışlardır. Üretim çiftliklerinde çiftleştirilen ve görünümleri ağır gözükse de ne çok ağır ne de çok hafif olan hayvanlardır. Ortalama bir köpek kilosuna sahip olan köpek dostlarımız fiziksel özellik olarak dayanıklılık ve güçlü ifade etmektedirler.

Rottweiler nedir? Rottweiler cinsi köpek bakımı nasıl yapılır? Rottweiler  özellikleri ve fiyatları nedir? Rottweiler uysal mı? | Haberler.com

Rottweiler Özellikleri

İzmir Rottweiler Üretim Çiftliği üretilen köpeklerin alnında oluşan çizgiler yaşlılık ibaresi değil fiziksel özelliklerinin neticesidir. Dudaklarıyla burun delikleri her zaman kapkaradır ve yuvarlak şekildedirler. Üçgen yapıda bir kulağa sahip olan rotların orta büyüklükte ve sarkık kulakları vardır. Özellikle gövdeleri ve eklemleri kaslı ve güçlüdür. En sadık köpek karakterlerinden biri olan bu cinsler en çalışkan hayvanlar içerisindedir.  Zeki ve eğitime meyilli bir yapısı bulunur.  Eğitilirken çok titiz davranılmalı ve profesyonellerden hizmet alınmalıdır. Aksesuar takılarak sokakta yürütülebilecek bir yapıya sahip değillerdir. Sert bakışları ve güçlü duran yapıları nedeniyle verilecek olan eğitimler de saldırgan yapısını bir kenara bırakması konusunda çok titiz olunması gereklidir. Doğdukları günden itibaren lider bir yapıya sahip olan bu hayvanların net bir şekilde nasıl davranacaklarını empoze olması gerekmektedir. Sürekli olarak oyun oynamayı severler. Hem enerjisini boşaltır hem de daha fazla itaatkar olurlar.

Rottweiler Nasıl Yetiştirilmeli

İzmir Rottweiler üretim çiftliği içerisinde bulunan köpeklere her türlü eğitim verilmektedir. Düzgün verilecek olan bir eğitim ile agresif yapısından kurtulması sağlanabilecektir. Tasmayla dolaşabilen köpeklerdir.  İhtiyaçlarını ve enerjilerini yönelik aktiviteler için geniş alanlarda dolaştırılması önemlidir. Topluma açık olan alanlarda kesinlikle sahibi tarafından kontrol altında tutulmalıdır. Agresif yapısı eğer çözümlenememişse mutlaka ağızlık takılmasında fayda vardır. İsmi itibari ile ve yapısı itibari ile toplumda korkulacak bir köpek olarak nitelendiren köpeklere psikolojik olarak tam donanımlı bir bakım sunulmaktadır. Tek başına kalmayı sevmeyen ve mutsuz olan bu köpeklere çok yoğun bir şekilde zaman harcanması gerekmektedir. Normal şartlarda daha kaliteli mamalar kullanılmalı ve veteriner gözetimlerinin hiçbir şekilde atlanmaması gereklidir.  Üretim çiftliğinde bir defada yaklaşık dokuz ila 12 arasında yavru dünyaya getirmeleri mümkündür. Köpeklerin asla kuyruklarının kesilmemesi gerekmektedir.                                                  

Bu yazı 963 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak